Project Akoestisch Plafond met Domotica
Akoestisch Verlaagd Plafond
MS Contructie Akoestisch Verlaagd Plafond
Slimme Verlichting en Speakers Veranda
Slimme Verlichting en Speakers Overkapping
Slimme Verlichting en Speakers Verlaagd Plafond
Koof Directe en Indirecte Verlichting
Koof met Ledstrips, Inbouwspots en Speakers
Cinewall TV-Meubel Op Maat
Koof Verlaagd Plafond met Ledlights en Inbouwspots
Mesh Netwerk Wifi Access Point
MS Constructie Cinewall met Gipsplaten
Koof Verlaagd Plafond Lichtstrips
Cinewall met Indirecte Verlichting Koof
Elektrische Beamerlift
Elektrische Projectiescherm Verlaagd Plafond

AKOESTISCH PLAFOND MET DOMOTICA

Van een audio- en video liefhebber hebben wij de opdracht gekregen om in zijn woning een akoestisch verlaagd plafond met domotica te plaatsen. Elk plafond in het huis kreeg zijn eigen slimme verlichting en inbouwspeakers. Ook buitenvertrekken zoals veranda en de overkapping kregen hun eigen smart- zones. Dit betekent dat het geluid en licht in een iedere ruimte apart bedienbaar is. Als resultaat is het hele huis voorzien van subliem geluid en slimme verlichting, gekoppeld aan een domotica systeem. Uiteraard wordt het hele systeem bediend met een smartphone en/ of tablet.

Dit project betreft een woonhuis met een woonoppervlakte van ongeveer 220 vierkante meter en een grote tuin met een zwembad.

SLIMME VERLICHTING EN MESH-NETWERK

De klant heeft ook gekozen voor slimme verlichting, in dit geval Philips Hue GU10 inbouwspots in combinatie met dubbele trimless spots. Alle spotjes zijn draadloos met elkaar verbonden en werken op het Zigbee- protocol.
Ook hebben wij in diverse ruimtes binnen, veranda en de overkapping samen met de inbouwspots vaste speakers ingebouwd in het plafond. Voor de inbouw van speakers in het plafond maakten wij gebruik van backboxen. Hiernaast heeft de klant ook draadloze speakers van Sonos geplaatst.
Verder is er ook aan een mooie sfeer in huis gedacht. Dit door in diverse ruimtes een koof ten behoeve van directe en indirecte verlichting aan te brengen. In alle koven zijn Philips Hue ledstrips gemonteerd. De werking van het akoestisch plafond is overigens niet alleen bedoeld als een onderdeel van domotica, maar ook als geluiddempend.

Voor een stabiele en een betrouwbare wi-fi in het huis maakt de klant gebruik van mesh-wifisysteem in de vorm van draadloze access points van DrayTek.
Als laatste worden de meeste apparaten in huis bediend met de domotica systeem van Somfy.

CINEWALL - TV MEUBEL OP MAAT

Één van onze belangrijkste specialisaties als een bouwbedrijf is het maken van Cinewalls, ook wel Cinemawalls genoemd. Dit zijn bijvoorbeeld de TV-meubels of Open haardmeubels op maat gemaakt. Onze klant heeft gekozen voor een combinatie van beiden. De inbouwhaard zorgt bovendien voor een gezellige sfeer in huis.
Voor een optimaal Dolby Atmos geluid hebben wij de benodigde luidsprekers ingebouwd. Net zoals bij de inbouw van plafondspeakers hebben wij ook hier gebruik gemaakt van backboxen.

ELEKTRISCH PROJECTIESCHERM - BEAMER

Boven de cinewall hangt een professionele elektrische projectiescherm om er bijvoorbeeld voetbalwedstrijden op te kijken. Het projectiescherm is ingebouwd in het verlaagd plafond.
Hier tegenover hangt een beamer, ook hierin weggewerkt. Deze wordt door middel van een beamer-lift weer tevoorschijn gehaald, wanneer nodig. Ook deze zijn aangesloten aan het domoticasysteem en kan alles dus bediend worden via de app op telefoon of tablet.

OVERIGE WERKZAAMHEDEN

Om het akoestisch verlaagd plafond met domotica te realiseren zijn er veel meer werkzaamheden bij komen kijken. Neem bijvoorbeeld de sloopwerkzaamheden. Er werd veel gesloopt en is er veel afval afgevoerd.
Ook onze elektriciens hebben het hier druk gehad. Veel elektra is vernieuwd, verlegd of opnieuw aangelegd.
Verder hebben onze stukadoors en schilders uitstekend werk geleverd.

OMSCHRIJVING EN KOSTEN PROJECT

Project Type Alleenstaand Huis
Cliënt Hengelo
Tijdsduur Verbouwing Oktober 2021 tot December 2021
Projectgrootte 220 m2
Kosten Project € 56000,-

OVERZICHT WERKZAAMHEDEN EN VAKMANNEN

Hieronder een overzicht van de door ons geleverde diensten en benodigde vakmannen voor het realiseren van akoestisch verlaagd plafond met domotica en de afwerking:

 • Diverse sloopwerkzaamheden en afval afvoeren
 • Verlaagd plafond aanbrengen inclusief isolatie en gipsplaten
 • Koof maken ten behoeve van directe en/ of indirecte verlichting
 • Elektra aanleggen ten behoeve van inbouwspots, speakers, beamer, projectiescherm, enz.
 • UTP en Coax kabels aanleggen, ook in plafonds
 • Projectiescherm en beamer inbouwen in het plafond
 • Kabelgoten aanleggen ten behoeve van backboxen sepakers
 • Aircoleidingen infrezen
 • Inbouwspots en ledstrips installeren en monteren
 • Elektra werkzaamheden zoals stopcontacten verleggen, elektragroepen aanleggen, enz.
 • Alle plafonds, muren, koof, veranda en overkapping glad stucen en schilderen

Hieronder een overzicht van benodigde vakmannen en de door ons geleverde diensten voor het realiseren van akoestisch verlaagd plafond met domotica en de afwerking:

 • Metal stud monteurs
 • Elektriciens
 • Timmermannen
 • Stukadoors
 • Schilders
© 2019 - 2023 Plafond Verlagen by ADS Projectbouw B.V.