VERLAAGD PLAFOND

 • Waarom voor MS (metal stud) verlaagd plafond kiezen?

  De constructie van MS- plafond bestaat uit metalen ms- profielen, die bevestigd worden aan de zijmuren en aan het bestaand plafond. Vervolgens worden hier gipsplaten tegenaan geschroefd. Hierdoor krijg je een egaal, stevig en een veilig verlaagd plafond. Dit in tegenstelling tot een houten constructie, die minder veilig is en een eigen leven kan gaan leiden. Het hout kan namelijk gaan uitzetten wanneer het in contact komt met vocht.

 • Wat is de minimale verlaging van een plafond?

  De minimale verlaging van een ms-plafond is 30 millimeter. In dit geval moet er voor inbouwspots worden gekozen met een kleine inbouwdiepte.
  De meest gangbare verlaging is overigens tussen de 80 en 100 millimeter, omdat er dan de meeste soorten GU10 inbouwspots in passen.

 • Op Welke Termijn Kunnen Jullie Beginnen?

  Meestal kunnen wij twee weken na de uitgebrachte offerte beginnen. Mocht er haast bij zijn, dan is een kortere termijn bespreekbaar.

 • Hoe lang duren de werkzaamheden?

  Voor plafonds tot 100 m2 geldt dat de verbouwing binnen een week is gerealiseerd. Hierbij is de montage en het stucwerk inbegrepen. Moet er ook geschilderd worden? Dan gebeurt dit een week na de oplevering, i.v.m. het drogen van het stucwerk.

 • Kunnen er ook hanglampen, plafonniéres en gordijnrails aan het plafond worden bevestigd?

  Dit kan zeker! Wij monteren een achterhout op plekken waar jij iets wilt ophangen, voor extra versteviging.

 • Hoe wordt het verlaagd plafond afgewerkt?

  Wanneer de klant ook voor de afwerking van het verlaagd plafond kiest, dan komen onze ervaren stukadoors en schilders deze strak en naadloos afwerken.

 • Wat zijn de mogelijkheden voor geluids- en warmte isolatie?

  Wij adviseren en denken altijd met de klant mee, ook wat betreft geluids- en warmte isolatie. Ook hierin zijn er veel mogelijkheden beschikbaar.

 • Kan ik nog bij de leidingen als het verlaagd plafond eenmaal is geplaatst?

  Normaliter is dat niet mogelijk met een gipsplafond. Wij kunnen een uitneembaar luik in het plafond monteren, zodat dit wel kan.

METAL STUD WANDEN

 • Hoe wordt een metal stud wand opgebouwd?

  Een metal stud wand wordt opgebouwd door een metal stud constructie, die bestaat uit ms-profielen. Hier wordt isolatie in geplaatst en eventuele elektra en/of andere leidingen in gemonteerd. Als laatste komen hier nog gipsplaten tegenaan.

 • Hoe worden ms wanden afgewerkt?

  Het mooie aan metal stud wanden is dat ze op alle denkbare manieren kunnen worden afgewerkt. Daarbij kunt u denken aan behang, stucwerk gespoten in elke kleur, vinyl, fotoprints enz. Van naden of schroefgaten is geen sprake, waardoor een egaal oppervlak rust brengt in elk gebouw. De lichtgewicht materialen waaruit ms wanden worden opgebouwd, zijn gemakkelijk verwerkbaar.

 • Wat is de minimale dikte van een metal stud wand?

  De minimale dikte van een metal stud wand varieert van 70 mm tot 280 mm. De dikte is bovendien afhankelijk van het doel van zo’n wand. Bijvoorbeeld tussen twee kantoren zal de wand minder dik zijn, dan tussen een werkplaats en een kantoor.

 • Is er een verschil tussen de ms wand en een voorzetwand?

  Ja, er is een verschil tussen de ms-wand en een voorzetwand. Een voorzetwand is minder dik, omdat het alleen aan de voorzijde gipsplaten heeft gemonteerd.

 • Maken jullie ook andere wanden, behalve ms-wanden?

  Ja, wij maken ook andere wanden dan alleen ms-wanden. Ook mobiele scheidingwanden en systeemwanden vallen onder onze specialisatie.

STUCWERK

 • Hoe lang duurt het tot het stucwerk écht droog is?

  Het stucwerk droogt gemiddeld rond 1mm per dag, bij een nieuwbouwwoning kan dit zelfs minder zijn. Dit komt doordat er in het plafond, wanden en vloer van een nieuwbouwwoning nog vocht zit. Het stucwerk moet dus minimaal een week drogen.

 • Kan ik alvast zelf alle stekkers en schakelaars demonteren en de vloer afplakken?

  Ja. Voordat onze stukadoors met de klus gaan beginnen mag je zelf alvast de stopcontacten en schakelaars demonteren. Ook mag je de vloer afplakken. Op deze manier kan je kosten besparen.

 • Kan ik voor het stucwerk ook voor mijn eigen stukadoor kiezen?

  Jazeker. Wanneer wij het plafond hebben verlaagd of een scheidingswand hebben geplaatst ben je als onze klant niet verplicht om stucwerkzaamheden door ons te laten uitvoeren.

 • Hoe hoog is de BTW- tarief op het Stucwerk?

  De BTW kan een groot verschil maken op het totaalbedrag van de factuur voor het stukwerk. Dit is vooral goed te merken wanneer het om een grote oppervlakte gaat. Is de woning ouder dan 2 jaar? Dan is de BTW 9% voor zowel binnen-  als buitenschilderwerk. Bij nieuwbouw is de BTW 21%.

SCHILDERWERK

 • Hoe hoog is de BTW- tarief voor het schilderwerk?

  De BTW kan een groot verschil maken op het totaalbedrag van de factuur voor het schilderwerk. Dit is vooral goed te merken wanneer het om een grote oppervlakte gaat. Is de woning ouder dan 2 jaar? Dan is de BTW 9% voor zowel binnen-  als buitenschilderwerk. Bij nieuwbouw is de BTW 21%.

 • Kunnen jullie in elke gewenste kleur schilderen en latex spuiten?

  Wij kunnen in elke gewenste kleur schilderen. Het latex spuiten is alleen mogelijk in de kleuren RAL 9001 en RAL 9010.

 • Komen er extra kosten bij voor het schilderen in de gewenste kleur?

  Voor het schilderen en sauzen in de gewenste kleur rekenen wij € 1 extra per vierkante meter.

 • Wat is het verschil tussen sauzen en schilderen?

  Het verschil tussen het sauzen en schilderen is dat de eerstgenoemde toegepast wordt op plafonds en muren en de tweede op kozijnen en deuren.

 • Wat is het verschil tussen de RAL 9001 en RAL 9010 kleuren?

  Het verschil tussen de RAL 9001 en RAL 9010 kleuren is dat de eerstgenoemde wittint iets geliger van kleur is (crème) en de tweede zuiver wit is.
  Tegenwoordig is de meest gebruikte wittint muur- en plafondverf bij de nieuwbouw en verbouwingen de RAL 9010..
  Onder de wittinten wordt de RAL 9001 overigens gezien als “wit”, RAL 9010 als “witter” en RAL 9016 als “witst”.

ELEKTRA AANLEGGEN EN VERNIEUWEN

 • Ik wil mijn huis laten renoveren. Kunnen jullie ook alle elektra vernieuwen en vervangen?

  Wanneer je de renovatie van jouw huis, appartement of een bedrijf door ons laat doen, dan kunnen wij ook onder andere de oude elektrische bedrading vervangen en vernieuwen. Wanneer nodig, dan kunnen wij ook nieuwe elektra aanleggen.

 • Kunnen jullie ook gleuven vrezen ten behoeve van elektra?

  Ja, wij kunnen ook gleuven vrezen ten behoeve van elektra.

 • Kunnen jullie ook een thuisnetwerk aanleggen?

  Ja, wij kunnen ook een compleet thuisnetwerk aanleggen.

KOSTENCALCULATOR

 • Hoe nauwkeurig is de kostenschatting, gemaakt met de kostencalculator?

  Wanneer de kostencalculator op onze website correct is ingevuld en er geen andere niet genoemde werkzaamheden bijkomen, dan is de kostenschatting redelijk nauwkeurig.

 • Moet ik perse alles invullen?

  Om een kostenschatting te kunnen berekenen moeten de velden met “Kies” ingevuld worden. Voor de schuifbalken is dit niet verplicht.

 • Zijn de Kostenschattingen inclusief BTW?

  Nee. De kostenschattingen voor de werkzaamheden zijn exclusief BTW. De hoogte van BTW (9% of 21%) voor de stuc-en schilderwerkzaamheden is afhankelijk van de leeftijd van woning. Als de woning ouder dan 2 jaar is, dan geldt hiervoor de BTW-tarief van 9%.

© 2019 - 2023 Plafond Verlagen by ADS Projectbouw B.V.